Göm menyn

Tillgodoräkning

När du kommit hem från ditt utbyte och vill tillgodoräkna dina utländska kurser vid LiU vänder du dig till programansvarig, studievägledare eller akademisk koordinator. Observera att kurserna registreras i ladok först när du ansökt och fått din tillgodoräkning beviljad. Betygsdokument (transcript of records) som postas till LiU registreras alltså inte i ladok, tillgodoräkningen är studentens eget ansvar att begära. 

Tillgodoräkning för dig som läser fristående kurs

Som fristående kursare har du oftast många valmöjligheter och stor flexibilitet i dina kursval och tillgodoräkning. Du kan tillgodoräkna kurser som valbara poäng eller som poäng inom ditt fördjupningsområde.

Valbara poäng - Breddning

I sin examen har man möjlighet att ha med valbara poäng, dvs läsa kurser som inte är inom det huvudområde inom vilket man avser att ta ut en examen. De valbara kurserna/poängen ska vara på akademisk nivå och inte ha samma innehåll som andra kurser som ska ingå i examen.

Ansökan om tillgodoräkning

Efter utbytet behöver man ansöka om tillgodoräkning. Detta gör man till studierektorn/studievägledaren för ämnet man avser att tillgodoräkna. Kontakta hen för instruktioner.

Läs mer om Examenskrav

Mer information

Kontakt

För generella frågor om utbytesstudier, partneruniversitet eller ansökningsprocess, kontakta oss via e-post international@kfu.liu.se eller telefon 013-28 10 00

Justyna Jonsson, Internationell koordinator
D-huset Rum C:247
Telefon 013-28 47 88

Boka tid hos Justyna Jonsson. Välj tid under Lärarutbildning.


Sidansvarig: international@kfu.liu.se
Senast uppdaterad: 2022-01-10