Onlineundervisning i Indien eller Japan: Förbättra din digitala kompetens och öka din förståelse fö

Vi erbjuder nu en ny omgång av digital VFU utomlands. Ta chansen att fördjupa dina kunskaper i digital undervisning samtidigt som du gör en insats för skolor som antingen har det sämre ställt eller svårigheter med den här typen av undervisning.

Under 3 veckor och cirka 2 lektioner/dag undervisar du elever i indisk eller japansk skola. Detta genomförs i en universitetskurs (911G57) vilket ger dig 4 hp och ökade möjligheter till att söka examen med global profil. Kursen är CSN-berättigande.

Vi eftersöker följande intresserade lärarstudenter från 1-3, 4-6, 7-9, Gy, ULV, VAL och KPU:

Start: 31 januari 2022. Kursintroduktion v 3 och skolmöte med rektor/handledare v 4.

Kurstid: v 5-7 (heltid, crikaa 2 lektioner/dag)

Förkunskapskrav: goda engelskkunskaper, godkända kurser om totalt 30 hp inom UK och 7,5 hp från tidigare VFU eller motsvarande.

Kursansvarig: P-O Hansson, IEI, per-olof.hansson@liu.se

Anmälan: Skicka in din anmälan till Justyna Jonsson senast den 10 januari. De studenter som nomineras kallas till kursintroduktion/informationsmöte v 3.

Mer information om skolorna

Silver Oaks International School är en privat skolorganisation med skolor i fyra städer i Indien. Skolorna erbjuder både International Baccalaureate- och Central Board of Secondary Schools-examen. Skolan är bland de högst rankade i Indien och erbjuder undervisning från förskola-gymnasiet med olika profiler. LiU samarbetar med Silver Oaks sedan flera år tillbaka och studenter kan göra VFU under terminstid eller som sommarkurs (Silver Oaks Hyderabad). Mer om Silver Oaks Bangalore och Silver Oaks Whitefield.

Ikuei Nishi Junior & Senior High School är en flickskola i Nara, Japan. Skolan har 700 elever och är högt rankad i regionen. All undervisning sker på japanska men de har ett skolämne som heter Engelska+. Ämnet undervisas av utländska lärare och möjligt för LiU-studenter att vara delaktiga i klasser på högstadiet och gymnasiet. Det är flera klasser som undervisas 3 ggr/vecka. Mer information om Ikuei Nishi School.

2021-12-20

Sidansvarig: international@kfu.liu.se