Göm menyn

Intresseanmälan

Din kompletta intresseanmälan visar att du vill studera utomlands. Med den anger du var du vill studera och vad du har för kvalifikationer och meriter. Läs om våra samarbetsavtal i Sökportalen för utbytesplatser, faktablad från våra partneruniversitet samt partneruniversitetens hemsidor. Vi förbehåller oss rätten att uppdatera information gällande utbytesplatser i Sökportalen.

 

Utbytesstudier med start hösten 2020

Är du intresserad av att studera utomlands under hösten 2020 eller läsåret 2020/21 lämnar du in en intresseanmälan. Ansökningsperioden är den 15 oktober till den 15 november 2019. Vill du redan nu förbereda dig så hittar du information på denna sida. I Sökportal för utbytesstudier kan du hitta alla universitet du kan söka till. Sök där och bli inspirerad!

Håll även utkik efter informationspassen om utlandsstudier som vi kommer att hålla under oktober. Mer information kommer här inom kort!     

En intresseanmälan består av preliminära studieplaner. Du ska bifoga en preliminär studieplan för varje universitet och/eller plats på universitet som du väljer. Här hittar du mallarna. Du laddar upp dem som pdf:er i intresseanmälan:

Preliminary Study Plan
Ii/Yi students, Preliminary Study Plan

Logga in


Läs mer:

 

Tips!

När du söker kurser vid partneruniversiteten: ta reda på vad du ska läsa vid LiTH, inriktning och omfattning av de olika områdena under tiden för utlandsvistelsen och använd sedan detta som utgångspunkt för dina kursval. Komplettera med tänkbara valfria kurser som passar din utbildning. Kurserna behöver inte överensstämma med det egna programmets utbud men ska vara inom studiernas huvudsakliga inriktning. Har ett partneruniversitet inte de kurser som i nivå och omfattning motsvarar den inriktning du skulle ha läst på LiTH bör du välja ett annat partneruniversitet. Observera att dessa bara är preliminära, om du blir nominerad så kommer du senare att diskutera ditt önskade kursval med din utbildningsledare.

Eftersom man aldrig kan förutsäga vilka platser som söks eller inte ska man inte krångla till det i sin intresseanmälan utan rangordna universiteten i den ordning du önskar dem. När du har skickat din intresseanmälan får du ett svarsmejl att vi har mottagit din ansökan.

 

Tidigare presentationer

Presentationer från informationspass den 3 och 4 oktober 2018 gällande utbytesstudier läsåret 2019/20
Studenter i DM, EF och KB i Linköping
Studenter i IL och MD nämnden i Linköping  
Alla studenter i Norrköping

Praktisk information utbytesstudier, intresseanmälan och sökportal  från LiTH International till:
Alla studenter i Linköping
Alla studenter i Norrköping 

 

Om du har frågor angående din intresseanmälan, vänligen kontakta oss via e-mail: outgoing@lith.liu.se

 


Sidansvarig: outgoing@lith.liu.se
Senast uppdaterad: 2019-09-13