Göm menyn

Språkintyg

Ibland kräver våra partneruniversitet intyg på språkkunskaper. Nominerade studenter får ett intyg per mail gällande engelska språkkunskaper motsvarande B2. Om du har läst språk vid LiU och om det krävs intyg utöver språkbetyget från LiU, kontakta din språklärare för språkintyg.

Gällande språkintyg i moderna språk: tyska, franska eller spanska:
Det kan räcka med gymnasiebetyg, men ibland behövs språktest eller språkintyg. Om du behöver ett intyg på språkbehörighet i moderna språk och ditt gymnasiebetyg inte räcker för din ansökan till nominerat partneruniversitet så kan vi skriva intyg. Om du behöver ett språkintyg som är högre än B1, kontakta din tidigare språklärare.
A2: Maila oss ditt gymnasiebetyg för steg 3 i moderna språk.
B1: Maila oss ditt gymnasiebetyg för steg 4 i moderna språk.

Maila oss senast två veckor innan ansökningsdeadline för din ansökan samt meddela oss då om du behöver språkintyget i original eller om det räcker inskannat per mail.

Gemensamma europeiska referensramen för språk:

Ska du studera utomlands på egen hand som freemover?

Om du behöver ett intyg gällande engelska språkkunskaper kan du fylla i dokumentet på sidan Freemover och be din studievägledare eller utbildningsledare att skriva under. LiTH International skriver bara på intyg till nominerade studenter.

 


Sidansvarig: outgoing@lith.liu.se
Senast uppdaterad: 2019-02-12