Göm menyn

Studier och praktik utomlands

Att göra en del av utbildningen i ett annat land kan ge värdefulla kontakter och möjlighet att fördjupa dig inom ett område som du är speciellt intresserad av. Det är en chans att få minnen och vänner för livet, och dessutom utvecklas personligt och akademiskt. Det är också en riktigt bra merit att ha på ditt CV och visar motivation, initiativförmåga, anpassningsbarhet och förmåga att hantera oväntade situationer. Du förbättrar dessutom dina språkkunskaper genom att dagligen uttrycka dig både muntligt och skriftligt på ett eller flera andra språk.

Varje år åker runt 600 studenter från LiU till något av de 500 universitet - utspridda över 50 länder - som LiU har utbytesavtal med. Du kan bli en av dem!


Välj din fakultet

 

Kulturmöte i Kina

Filosofiska fakulteten

Pluggande studenter

Medicinska fakulteten

Flygplansvy

Tekniska fakulteten

Glada studenter

Lärarutbildning


De tog chansen att studera utomlands

Karin i Wales

Karin studerade i Wales

Karin valde att plugga utomlands för att få en möjlighet att bredda sin utbildning vid LiU så mycket som möjligt.

Läs mer

Ayla i Valencia

Ajla studerade i Valencia

Ajla läser internationell civilekonom med inriktning spanska och pluggade i Valencia i Spanien.

Läs mer

Emil i Halong Bay

Emil studerade i Borneo

Till vardags pluggar Emil Civilingenjör i industriell ekonomi. Men förra året drog han till Borneo, Malaysia, och pluggade.

Läs mer


Internationell på hemmaplan 

Det finns många sätt att vara internationell på hemmaplan, oavsett om du aldrig åkt utomlands eller vill hålla dina språkkunskaper levande efter att ha varit utomlands. Du kan läsa kurser på bland annat engelska, bli fadder åt en av våra många utländska studenter, ta aktiv del i studentkårens internationella engagemang eller i aktiviteter för utländska studenter.

 Sidansvarig: international.office@liu.se
Senast uppdaterad: Tue Nov 14 11:40:26 CET 2017