Göm menyn

Sport och träning

Som student är det viktigt att du tar dig tid att varva ned mellan alla föreläsningar och tenor, och då kan träning göra gott för både kropp och sinne.

I både Linköping, Norrköping och på Lidingö finns gott om träningsmöjligheter i form av sport- och träningsanläggningar, elljusspår, olika typer av sportföreningar och sportevenemang. På den här sidan har vi listat de möjligheter som är lite extra student- och campusnära.

Mer information om sport och fritid i kommunerna:


Campushallen och LSIF

Linköpings studenters idrottsförening, LSIF, bildades 1966 och har sedan dess utvecklats till att bli en av Linköpings största föreningar för idrott och friskvård. Det är en ideell förening och verksamheten bedrivs med utgångspunkt från Campushallen som är en komplett träningsanläggning på Campus Valla. Totalt är det 10.000 kvm med möjlighet till ett stort utbud av fysisk aktivitet. Det erbjuds gruppträning, gym, bollsporter, friidrott, massage, sjukgymnast, personliga tränare (PT), generösa öppettider och en stor portion träningsglädje!

Du som student är den prioriterade målgruppen och du kan provträna vid två tillfällen kostnadsfritt för att se om du trivs och blir inspirerad.

Fler studentföreningar inom sport och fritid


NAFFI

NAFFI är Campus Norrköpings största studentförening med ett stort antal aktiva medlemmar. NAFFI anordnar veckoträningar i fotboll, innebandy, badminton, basket, löpning, fitness och volleyboll för både tjejer och killar. Under läsåret anordnar de även endagsturneringar och evenemang i beachvolleyboll, basket, badminton, 7-mannafotboll, löpning mm. De har även Campusserier i fotboll och innebandy.

NAFFI är en ideell förening som varken tillhör någon sektion eller kår och alla, oavsett ambitionsnivå, får vara medlemmar i NAFFI.

Fler studentföreningar inom sport och fritid

Elitidrott på Linköpings universitet

Som elitidrottare inom orientering, löpning/friidrott och triathlon har du möjlighet att ingå i en träningsgrupp med professionella tränare under din studietid. Även aktiva inom andra idrotter har möjlighet att få anpassade studier inom ramen för varje programs policy.

Två tjejer ute och löptränar.

Detaljbild joggingsko okänd person som är ute och löptränar i skog.


Sidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-05-04